H Ψυχολογία του πιάτου μας

Από τη στιγμή της γέννησης μας είμαστε στη θέση να γνωρίζουμε πότε και πόσο χρειάζεται να φάμε.

Το περιβάλλον επεμβαίνει με ποικίλους τρόπους καιδιαταράσσει αυτή τη φυσική μας ικανότητα, με αποτέλεσμα να χάνουμε σε αρκετές περιπτώσεις την αίσθηση της πραγματικής πείνας και του κορεσμού. Χάνουμε την επαφή με το σώμα μας! Έτσι το φαγητό χάνει την πραγματική του υπόσταση: γίνεται εξάρτηση, εμμονή, παρηγοριά, επαφή και έρχεται να καλύψει πολλές άλλες ανάγκες.

Σας προσκαλώ σε μια ομάδα με θέμα το φαγητό και το ρόλο του στη ζωή μας. Σκοπός της ομάδας είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας μέσω του τρόπου που χρησιμοποιούμε την τροφή. Να αποκτήσουμε επίγνωση για τις συναισθηματικές και ψυχικές ανάγκες μας ώστε να επιλέγουμε αν, τι, πότε, που, γιατί και πως θα τρώμε. Να δημιουργήσουμε μια σχέση με το σώμα μας, που να έχει σεβασμό, φροντίδα, ικανοποίηση και ευχαρίστηση.

• Η ομάδα θα είναι διάρκειας 10 συναντήσεων της 1 1/2 ώρας
• Έναρξη πρώτης ομάδας: Οκτώβριος 2017 (Μετά τη λήξη της πρώτης ομάδας θα ξεκινήσει και επόμενος κύκλος)
• Κόστος: € 20 / συνάντηση
• Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

 

Μαρία Σκόρδου σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικάνικο κολέγιο (Deree) και στο Πάντειον πανεπιστήμιο Αθηνών.  Έχει εκπαιδευτεί στη Ανάλυση της Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) και στη διάγνωση και αποκατάσταση δυσλεκτικών παιδιών και εφήβων στο Κέντρο Ψυχολογικών Μελετών . Έχει μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο του Bristol στην Ψυχολογία της εκπαίδευσης. Oλοκλήρωσε την εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία  Gestalt στο Gestalt Foundation και εκπαιδεύτηκε στην διαδικασία Focusing για παιδιά στο Ελληνικό κέντρο Focusing.  Εργάζεται με παιδιά και με ενήλικες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, καθώς και με άτομα στο φάσμα του αυτισμού. Από το 2015 ασχολείται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με άτομα που δυσκολεύονται με το φαγητό τους  Είναι μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και ΗAGT (Ελληνική Εταιρεία Ψυχοθεραπεία Gestalt).